#026. Helende onderwaterbloemen

Gepubliceerd op 15 mei 2022 om 11:11

Eind maart ben ik vanuit mijn werk gestart met de fotocursus Art Based Learning. Een interessante methodiek waarmee je je creativiteit extra kunt stimuleren. Ik heb hierover eerder een blog geschreven op mijn andere website Nanda Bussers Heartworks. De laatste tijd heb ik het stiekem best wel druk gehad met andere bezigheden, maar gisteren heb ik eindelijk tijd gemaakt om met de uitwerking van mijn nieuwe fotoproject te starten. In deze blog wil ik jullie meenemen in mijn proces.

Helende onderwaterbloemen

Voor mijn project wil ik een serie maken met onderwaterbloemen en dan op zo’n manier dat deze bloemen je kracht, troost en warmte kunnen bieden. Warme lichtpuntjes bieden. Als eerste heb ik gisteren mijn recent aangeschafte aquarium vol laten lopen met water. Ik wilde graag tulpen fotograferen, die staan nu nog mooi in de tuin, maar waarschijnlijk niet lang meer. De tulpen wilden helaas, ondanks de loodjes, niet zinken en bleven aan de oppervlakte drijven. We hebben ook nog uitgebloeide hortensia’s, dus uiteindelijk ben ik daarmee gaan oefenen.

Uitgebloeide hortensia

Ik zit nu nog echt in de experimenteerfase. Vind het bij deze foto mooi dat de waterdruppels zo naar elkaar toe komen, als eens soort verbondenheid. Nu denk ik niet dat uitgebloeide bloemen iemand die bijvoorbeeld is opgenomen in het ziekenhuis kracht biedt. Komende week wil ik dan ook verder gaan met kleine bloeiende bloemen. Deze foto van de hortensia lijkt me bijvoorbeeld wel mooi voor op een rouwkaart. Deze bloemen zijn zo teer en kwetsbaar. Juist niet wat denk ik bij healing art past.

Alle kleuren van de regenboog

Tijdens het fotograferen kreeg ik ook nog andere ideeën. Zo lijkt het me mooi om in het water een regenboog te creëren en dat de foto’s uiteindelijk in een ronde vorm worden geprint. Met dit idee in gedachten moet ik hiermee met fotograferen ook rekening houden. Of dat ik de bloemen in de verschillende kleuren van de regenboog fotografeer. Dit heb ik ook twee jaar geleden ongeveer gedaan bij mijn fotoserie Troostkleuren.

Healing Art

Op de website van ziekenhuis Zuyderland lees ik het volgende: Kunst die een duidelijke, positieve inhoud heeft en een gevoel van veiligheid oproept, wordt genezende kunst genoemd (‘healing art’). Bij healing art, en wat ik dus ook in de serie terug wil laten komen, denk ik onder andere aan kleurrijk, origineel, licht, warmte, kalmerend, ontspannend, kracht, positief, bloei en natuur. Wordt vervolgd.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.