Journey of Healing and Inspiration: Finding Light Amidst Loss


Explore the depths of healing and inspiration through my blog, where the intertwined beauty of nature and art offers you solace and can bring rays of light and color. Delve into topics such as grief, loss, and the sources of strength found in art and nature.


From blog 38 onwards, the blogs are in English.

#038. Blossoms of solace

It's already our second week here in Norway. We recently had a mini move from the center of Oslo to Greverud, a village about 8 kilometers away from Ski. On June 3rd, we'll be moving to our final destination in Ski, and our belongings will be delivered. I'm looking forward to finally settling in.

Lees meer »

#037. Mijn werk in Night Vibes Collectie bij Werk aan de Muur

Afgelopen maanden zijn er bij Werk aan de Muur veel toffe werken aangedragen voor de Night Vibes trend. Ook ik heb twee werken aangedragen, een foto uit mijn serie "Stardust" en eentje uit de serie "De reis". Inmiddels zijn alle sinds gisteren werken gecureerd en zijn alle bijzondere kunstwerken verzameld in deze collectie. Bij het cureren zijn werken uitgekozen die het beste aansloten bij de kenmerken van de collectie. Het resultaat? Een hele mooie collectie van 120 werken! Waaronder ook 1 van mijn werken! Erg leuk om door de selectie te zijn gekomen. Nieuwsgierig? Neem dan gerust een kijkje in mijn shop. https://lnkd.in/ez7QB6tr

Lees meer »

#035. Arts for health and wellbeing: ‘the healing arts’

Volgende week is de terugkomdag van de cursus Art Based Learning die ik via Nature Talks heb kunnen volgen. In maart was onze eerste bijeenkomst onder begeleiding van Jody Zweserijn. We zijn onder andere naar het Noordbrabants Museum geweest en hebben bij de Oisterwijkse Vennen gefotografeerd. Erna zijn we met ons eigen project en proces aan de slag gegaan. In april en juni hadden we een zoom-sessie om onze voortgang te bespreken. In deze blog vertel ik je meer over dit traject en wat het me heeft gebracht.

Lees meer »

#034. Blauwe Onderwater Hortensia's

Na een heerlijke vakantie in Canada van bijna een maand, ben ik dit weekend weer eens verder gegaan met het fotograferen voor mijn project onderwaterbloemen in het kader van de cursus Art Based Learning. Over twee weken hebben we de afsluitende sessie en ik heb nog wel wat te doen :-). Volgende week vertel ik uitgebreider over dit traject. 

Lees meer »

#033. In het zonnetje gezet door Iris Depasse

Een tijdje terug sprak ik met Iris Depasse over mijn abstracte fotografie en het project Stardust. Kijk en lees hier verder over mijn fotografische ontwikkelingen en hoe Iris het mooi verwoordde 'ik de wereld verover'. Hoe gaaf zou dat zijn :-)

Lees meer »

#032. Werk aan de Muur Touch of Blue Collectie

Even een korte update! Een tijdje terug heb ik een van mijn werken aangedragen bij Werk aan de Muur om in de Touch of Blue collectie opgenomen te worden. Tot mijn verrassing zag ik van de week in hun nieuwsbrief dat deze foto aan de collectie is toegevoegd. Voor mij een bijzondere foto. Op de sterfdag/herinneringsdag van mijn moeder was ik aan het fotograferen toen ik een soort van blauwe knuffelbeer zag ontstaan. Hier een sfeerimpressie van het werk.

Lees meer »

#031. Troostrijke bloemen

Morgenavond staat de tweede zoom-sessie van de cursus Art Based Learning gepland. Gaandeweg krijg ik steeds meer ideeën voor mijn ‘helende onderwaterbloemen’-project. Maar eerlijk gezegd, heb ik er de afgelopen tijd te weinig tijd voor gemaakt. Behoorlijk druk nu met werk en over 1.5 week vertrekken we voor bijna een maand naar Canada, waarvoor ook wel wat moest worden voorbereid.

Lees meer »

#030. Nanda Bussers Heartworks exposeert op Cultureel Lint Weert

De laatste tijd heb ik helaas minder vaak en minder uitgebreide blogs geschreven. Vanaf augustus, na onze vakantie, komt hier weer verandering in! Ook al heb ik niet zo veel geschreven, dat wil zeker niet zeggen dat ik stil heb gezeten. Cultureel Lint, gepresenteerd als de finale van het culturele seizoen, vindt in 2022 plaats op koopzondag 26 juni. Na twee jaar gaat het event eindelijk weer door. Het programma is voller dan ooit met meer dan 100 optredens in en rond de Weerter binnenstad. 

Lees meer »

#029. Featured in de Itsliquid Nieuwsbrief

Wow, ik wist helemaal niet dat mijn werk ook in de nieuwsbrief van Itsliquid werd meegenomen. Ik heb best wel wat bijzondere reacties naar aanleiding van deze nieuwsbrief ontvangen. Zo mooi. Onderstaande reactie vond ik toch wel een van de mooiste. Dit had ik nooit kunnen bedenken. Uit privacy oogpunt heb ik de namen verwijderd, het gaat om de strekking he :-).

Lees meer »

#027. Mijn werk featured bij Itsliquid

Gisteren is er een interview op het internationale kunst platform gepubliceerd over mijn artistieke reis. Trots op! De eerste reacties waren ook erg leuk om te lezen, zoals bijvoorbeeld deze: "Prachtige en heel bijzondere beelden en een mooi verhaal over je leven, je inspiratie en over je beelden. Dit is het voor nu, hopelijk inspireert het interview je!

Lees meer »

#026. Helende onderwaterbloemen

Eind maart ben ik vanuit mijn werk gestart met de fotocursus Art Based Learning. Een interessante methodiek waarmee je je creativiteit extra kunt stimuleren. Ik heb hierover eerder een blog geschreven op mijn andere website Nanda Bussers Heartworks. De laatste tijd heb ik het stiekem best wel druk gehad met andere bezigheden, maar gisteren heb ik eindelijk tijd gemaakt om met de uitwerking van mijn nieuwe fotoproject te starten. In deze blog wil ik jullie meenemen in mijn proces.

Lees meer »

#025. Samenwerking met RememberMe

In deze blog vertel ik je meer over mijn nieuwe samenwerking met RememberMe.nl en hoe die tot stand is gekomen. Deze samenwerking is vanuit mijn andere bedrijf Troostkunst, maar vind ik toch ook wel passend bij mijn huidige projecten en ontwikkeling in Healing Art. Een paar weken geleden had ik telefonisch contact met een medewerker van RememberMe.nl. “Wat heb jij toch mooie troostgeschenken, kaarshouders, wenskaarten en schilderijen op je website staan”, zei ze. Na een korte stilte: ”Heb jij er wel eens aan had gedacht om jouw Troostproducten via ons platform aan te bieden?”

Lees meer »

#024. Gaan structuur en creativiteit hand in hand?

Deze week een korte terugblik op afgelopen week. Ik zit er aan te denken om wekelijks voor Troostkunst te gaan bloggen en ben aan het brainstormen welke waardevolle content ik dan met jullie kan delen. De afgelopen week heb ik een paar boeken over rouw en verlies gelezen, omdat ik voel dat ik hier meer mee wil gaan doen. Van de week hadden we een terugkomavond van de cursus Art Based Learning waarin ik mijn processtappen en idee heb gepresenteerd. De komende tijd wil ik echt gaan fotograferen en experimenteren! En dus ook weer nieuwe foto's met je delen. Verder zit ik met een aantal projecten in de afrondende fase, dan komt er vanzelf ook weer ruimte voor nieuwe dingen. En vorig weekend zijn we naar de Ardennen geweest en hebben we in een glazen boomhut overnacht op zo'n 10 meter hoogte. Heerlijk in de natuur!

Lees meer »

#023. Kunst en troost

De afgelopen week stond onder andere in het teken van het maken van productfoto’s van mijn nieuwe (glazen) kaarshouders voor op de website van Troostkunst. Ook komt er een nieuwe samenwerking met RememberMe aan en heb ik een presentatie voor de cursus Art Based Learning gemaakt over de fotoreis die ik nu aan het maken ben. En wordt een van mijn kunstwerken gepubliceerd in het jaarboek voor Kunstenaars.

Lees meer »

#022. Troostkleuren - een regenboog van lichtpuntjes

In deze blog duik ik terug in mijn archief. In 2020 heb ik aan tijdens het fotomentoraat onder begeleiding van natuurfotograaf Bart Siebelink ongeveer 4 maanden aan mijn fotoproject 'Troostkleuren' gewerkt. Zoals eerder geschreven vind ik het altijd leuk om aan (foto)projecten te werken. Heerlijk om vanuit niets iets te gaan creëren. 

Lees meer »

Nature Talks, Nature Photographer of the Year-contest en natuurfotografie.nl

I write articles for different platforms such as Nature Talks Photo Festival, Nature Photographer of the Year-contest and natuurfotografie.nl.

Together we can change the world

Voor Nature Photographer of the Year heb ik een blog geschreven over het conservatiedoel Photographer Against Wildlife Crime. Lees hier de blog: https://naturephotographeroftheyear.com/together-we-can-change-the-world/

Lees meer »

Conservation Project: Photographers Against Wildlife Crime™

NPOTY supports conservation project Photographers Against Wildlife Crime. I talked with one of the co-founders Keith Wilson, about this vitally important conservation project. In this photoblog you can read more about this project and why the Nature Photographer of the Year contest supports PAWC.

Lees meer »