#030. Nanda Bussers Heartworks exposeert op Cultureel Lint Weert

Gepubliceerd op 19 juni 2022 om 11:11

De laatste tijd heb ik helaas minder vaak en minder uitgebreide blogs geschreven. Vanaf augustus, na onze vakantie, komt hier weer verandering in! Ook al heb ik niet zo veel geschreven, dat wil zeker niet zeggen dat ik stil heb gezeten. Cultureel Lint, gepresenteerd als de finale van het culturele seizoen, vindt in 2022 plaats op koopzondag 26 juni. Na twee jaar gaat het event eindelijk weer door. Het programma is voller dan ooit met meer dan 100 optredens in en rond de Weerter binnenstad. 

 

Cultureel Lint

Cultureel Lint is hét podium voor professionele- en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen, die het publiek laten genieten van allerlei kleine, gratis voorstellingen en presentaties op het gebied van muziek, theater, literatuur, beeldende kunst en meer. Tijdens koopzondag 26 juni barst cultureel Weert uit zijn voegen met een gevarieerd programma voor jong en oud. Ook ik ben zondag aanwezig en exposeer tijdens het event een aantal van mijn fotokunstwerken (nummer 16 op de plattegrond)! Mijn werken kenmerken zich door de bijzondere vormen en kleuren, abstracte en soms mysterieuze beelden die in elkaar overvloeien en zo nieuwe figuren vormen. 

Munttheater, RICK en Muziekcentrum De Bosuil

De elfde editie van Cultureel Lint vindt voor het eerst niet in september plaats, maar eind juni. Vanaf de eerste editie is het evenement aan de start van het seizoen gepresenteerd als de Uitmarkt van Weert, georganiseerd door de drie professionele culturele instellingen Munttheater, RICK en Muziekcentrum De Bosuil. Om met name lokaal talent meer ruimte te geven om samen te werken aan culturele projecten is ervoor gekozen Cultureel Lint als finale van het culturele seizoen te presenteren. Zo krijgt het publiek de mogelijkheid nóg meer cultuur te ontdekken. Geproefd van de aantrekkelijke en bijzondere locaties die tijdens de corona-edities werden benut, vinden bezoekers Cultureel Lint dit jaar wederom op locaties buiten de binnenstad. Denk bijvoorbeeld aan de Paterskerk, de Rumolduskapel, het nieuwe Kasteelpark Nijenborgh en de Werthaboulevard. 

Ik heb er veel zin in en ik kijk er naar uit om je zondag te ontmoeten. Tot dan?! Meer informatie vind je op www.cultureellint.nl.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.