#022. Troostkleuren - een regenboog van lichtpuntjes

Gepubliceerd op 17 april 2022 om 11:11

In deze blog duik ik terug in mijn archief. In 2020 heb ik aan tijdens het fotomentoraat onder begeleiding van natuurfotograaf Bart Siebelink ongeveer 4 maanden aan mijn fotoproject 'Troostkleuren' gewerkt. Zoals eerder geschreven vind ik het altijd leuk om aan (foto)projecten te werken. Heerlijk om vanuit niets iets te gaan creëren. 

Healing Flowers

Op dit moment ben ik me aan het verdiepen in onderwaterfotografie en bloemenfotografie. Op de besloten opening van de KunstRai in Amsterdam afgelopen woensdag kwam ik ook nog een erg mooi boek tegen van Danielle Kwaaitaal. Het boek heb ik ook meteen gekocht, haha. Ben nu onder andere bezig met het opzetten van een soort van studio op mijn kantoor, met lampen een aquarium etc. Wil met de nieuwe serie wel laten zien wat ik heb gefotografeerd: bloemen. 

Troostkleuren
Met deze fotoserie hoop ik je warmte en troost in moeilijke tijden te kunnen geven. Symbolisch.

Met een regenboog van lichtpuntjes. 

Wanneer het even donker lijkt te worden.

Het is een hele kunst om tijdens de verschillende rouwfasen, 

licht, kleur en kracht in je gevoelsleven te vinden. 

Daarom, troostkleuren.

Geborgenheid

Afgelopen zondag ben ik naar Art Eindhoven geweest, was erg leuk en inspirerend om een aantal werken van andere kunstenaars te zien. En om met ze te praten genietend van een cappuccino. Bij een van de deelnemers ga ik nog een workshop alcohol painting volgen. Lijkt me een erg bijzondere techniek. In september stond ik zelf nog op Art Eindhoven. Ik heb er nog wel even aan gedacht om dit jaar weer deel te nemen, maar het zijn toch ook steeds behoorlijke investeringen om ergens te exposeren. Het donkerblauwe werk uit de serie 'Troostkleuren' heb ik toen ook aan de 'wereld' laten zien en veel bezoekers vonden die er ook echt wel uitspringen. Voor mij zit er geborgenheid in, anderen zien er een dolfijn of andere zeedieren in. Geweldig!

 

Deze week heb ik lekker een lang Paasweekend, volgende week weer een langere blog. Hopelijk heb ik dan ook al de eerste resultaten voor mijn nieuwste serie. Stay tuned en tot dan!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.