#008. Mijn jaaroverzicht 2021: Art Eindhoven, Heartworks en een vooruitblik naar 2022 (deel 2)

Gepubliceerd op 9 januari 2022 om 11:11

Zoals vorige week beloofd, hierbij het tweede deel van mijn jaaroverzicht. In deze blog vertel ik je onder andere waarom ik mijn bedrijfsnaam van Heart Photography en Storytelling heb gewijzigd naar Nanda Bussers Heartworks. Over een van mijn grootste dromen en mijn doelen voor komend jaar!

Art Eindhoven Klokgebouw

In september vond Art Eindhoven plaats, een kunstbeurs in het Klokgebouw. Ik wilde hier graag aan deelnemen, maar eerst moest je door een hele ballotage. In mei/juni heb ik mijn portfolio inclusief CV verstuurd en een aantal weken later kreeg ik te horen dat ik was geselecteerd! Echt super tof dat mijn werk goed genoeg is voor deze Kunstbeurs. Op de beurs heb ik genoten van alle reacties en dat er zoveel bekenden waren komen kijken. Helaas weinig verkopen (alleen een aantal wenskaarten). Ik heb er overigens wel veel van geleerd en mijn focus wordt steeds helderder. Om die reden heb ik een aantal portretshoots waarvoor ik was benaderd afgewezen (zie ook deel 1 van deze blog). Best een spannende keuze, maar ik wil me dit jaar echt richten op mijn kunst. Naast natuurlijk mijn parttime baan bij Nature Talks en Nature Photographer of the Year Contest.

Naamswijziging naar Nanda Bussers Heartworks

Door de voorbereidingen op de kunstbeurs en de vraag “welke naam zullen we op je stand zetten?” realiseerde ik me dat Heart Photography & Storytelling de lading niet (meer) dekt. Mijn bedrijfsnaam vond ik altijd nogal een mondvol en niet echt pakkend. Ik heb overwogen om met mijn andere bedrijf “Troostkunst” op de kunstbeurs te exposeren, maar dat voelde voor deze doelgroep niet passend. In die tijd sprak ik met fotocoach Jeroen Toirkens. Hij vertelde me dat op kunstbeurzen meestal de naam van de kunstenaar wordt gebruikt. Dat zette me aan het denken.

Waarom Heartworks en wat betekent zo’n verandering?

In 2022 wil ik dus vooral mijn fotokunst en troostkunst verder ontwikkelen. Ofwel photo art en comfort art, wat voor mij allebei onder Heartworks valt. Voor mij dekt deze naam als beste de lading van wat ik doe, Art from the heart, en biedt ook de mogelijkheid om er andere activiteiten bij te gaan doen. Misschien wil ik namelijk weer gaan schilderen. Bij de Kamer van Koophandel heb ik (alweer…) mijn bedrijfsnaam aangepast. De website www.heart-photostories.nl linkt nu door naar mijn nieuwe websitenaam www.nandabussers.com. Mijn logo van Heart Photography & Storytelling - die een vriendin voor me heeft gemaakt - heb ik aangepast naar Nanda Bussers Heartworks ! En verder heeft mijn website een totale make-over gekregen en ik ben ‘m nog verder aan het restylen. 

Abstractie op een manier dat het je raakt

Wat ik trouwens super leuk om te horen vond is dat Jeroen Toirkens tegen me zei dat hij het bijzonder vindt dat ik zo’n sterke signatuur in mijn abstracte werk heb. “Veel fotografen hebben niet zo’n duidelijke eigen stijl, in het abstracte werk zit echt jouw kracht. Mensen zullen dit werk mooi vinden op een manier dat het ze raakt. Jouw werk heeft zeker de potentie om te verkopen”. Nou dat is me toch een  compliment van Jeroen en hij is ook zeker niet de minste om zulke mooie woorden van te mogen ontvangen.

Publicaties in Kunstgids Kunstenaars, Kunstvitamine en natuurfotografie magazine

Art Eindhoven heeft best wel wat in gang gezet. Zo werd ik door Fransastic benaderd of ik mijn bijdrage wilde leveren aan de Kunstgids Kunstenaars. Wat een eer! Samen met Bart Siebelink heb ik voor deze publicatie vier werken geselecteerd. Deze kunstgids ligt vanaf afgelopen december onder andere in musea, bij boekenwinkels en is ook via bol.com te bestellen. Een andere publicatie is een volle pagina in het Kunstvitamine Magazine met een van mijn nieuwste beelden. Een abstracte foto die ik (uiteraard, haha) tijdens het fotografisch topjaar heb gemaakt. Dit jaar heb ik bijna alleen maar voor mijn fotoproject gefotografeerd, ik heb ongeveer 40 nieuwe abstracte beelden waarmee ik blij ben. En die waarschijnlijk voor mijn fotoboek, waar ik deze week weer mee verder ga, geselecteerd worden. Ook heb ik een fotochallenge met als titel ‘een nat pak halen’ bij natuurfotografie.nl gewonnen. Deze foto - van een beer in een hagelbui in Finland - is ook in het magazine gepubliceerd. Leuk!

Online Gallery

Eind vorig jaar heb ik op Online Gallery mijn online kunstshop geopend. Hopelijk vergroot deze shop mijn bereik en naamsbekendheid. Op Werk aan de Muur heb ik ook een shop, maar daar zijn zoveel aanbieders dat het lastig is om op te vallen. In een van de nieuwsbrieven heeft Online Gallery een werk van me opgenomen als nieuwe kunstenaar op hun platform! De beelden staan in de shop, maar ik heb nog wat werk te doen met het herschrijven van de teksten en ik wil in deze shop met limited editions gaan werken. Wordt vervolgd.

Antarctica 2024

Reizen is een van mijn grootste passies. Dat kan voor mij niet vaak en ver genoeg. Als droom heb ik om alle landen van de wereld te mogen ontdekken. Heb nog wel wat te ontdekken met ruim 60 landen speldenknoppen op de wereldkaart. En een continent ontbreekt: Antarctica. Een gebied waar ik al erg lang heel graag naar toe wil. Toen Starling van de zomer deze fotoreis op het programma zette voor 2024, heb ik ‘m na even twijfelen geboekt. Het is namelijk nogal een bedrag waar ik de komende jaren flink voor mag gaan sparen. Maar, natuurlijk ook een once-in-a-lifetime opportunity om naar het einde van de wereld af te gaan reizen. Het lijkt me een erg bijzondere ervaring en super leuk om die straks met andere fotografen (waaronder een aantal Nature Talks collega’s) te beleven.

William Rutten, Alec Soth en meer

Nu ik dit zo in een overzicht zie heb ik toch behoorlijk wat gedaan afgelopen jaar. Soms ben ik me er niet zo van bewust en lijkt het alsof ik helemaal niet zo veel heb gedaan. Om een aantal bezigheden te noemen: opleidingen/cursussen, boeken gelezen, (business) podcasts geluisterd, aantal grote commerciële en business opdrachten, mijn website een facelift gegeven, naar de theatershow van William Rutten in het Parktheater in Eindhoven geweest, een expositie van Alec Soth in het museum van Helmond, vrij werk gecreëerd en gelukkig ook gemiddeld 3,5 dag per week bij mijn fijne en leerzame job bij Nature Talks en Nature Photographer of the Year-contest (NPOTY) gewerkt. 

Creatieve (en spirituele) kunstenaar

Over mijn doelen voor komend jaar. Naast een aantal privé doelen zoals gezond leven en lekker blijven sporten, heb ik 1 belangrijk zakelijk doel (hoewel privé en zakelijk bij mij enorm met elkaar verweven zijn). Ik wil me verder ontwikkelen als creatieve en spirituele kunstenaar. Mijn werk uit het topjaar wil ik op een kunstbeurs exposeren. Ik ben nog aan het bekijken welke beurs mijn voorkeur heeft. And last but not least - geïnspireerd door de Kim Munnecom Business Podcast - wekelijks een blog schrijven over kunst. Hopelijk mag ik je in dit nieuwe jaar inspireren.

 

ps: mocht je iets willen weten, tips en ideeën hebben voor toekomstige blogs, laat dan vooral een reactie achter :-).

Reactie plaatsen

Reacties

Open een rekening bij ABN AMRO
4 maanden geleden

Navigate Your Financial Horizon with ABN AMRO - Unlock Pathways to Financial Freedom

Building a bank account is the keystone of effective financial stewardship, and ABN AMRO, a distinguished financial institution, extends an invitation to launch this expedition through their seamless online process at www.abnamro.com. This empowers individuals to ignite their quest for financial independence.

Steps to Financial Empowerment:

Explore the Website: Confidently step into the realm of www.abnamro.com, initiating your journey towards financial autonomy by commencing the account setup process.

Craft Your Account: ABN AMRO offers a diverse array of accounts, ranging from checking to savings, meticulously designed to meet various financial aspirations. Handpick the account that seamlessly aligns with your financial objectives.

Submit Your Application: Navigate through the user-friendly prompts on the website, enriching the online application form with vital personal details—your name, address, identification particulars, and relevant information.

Validation and Reassurance: Post-submission, your application undergoes scrupulous scrutiny. ABN AMRO may request additional documents to ensure a smooth validation process, providing you with enhanced reassurance.

Embark on Your Financial Journey: Upon approval, find detailed instructions for activating your new account at your fingertips. This might involve a convenient online process or a visit to a nearby branch.

Embarking on your financial journey with ABN AMRO via www.abnamro.com not only grants access to a bank account but opens gateways to a myriad of financial opportunities.

https://webmailmanager.nl/bankieren/abn-amro/open-een-rekening-bij-abn-amro/