#013. Fine Art Photo Awards

Gepubliceerd op 13 februari 2022 om 11:11

Dit jaar wil ik werken aan de naamsbekendheid van Nanda Bussers Heartworks. Hopelijk kan ik je met mijn kunst inspireren en geniet je ervan. In de kunst kan ik in ieder geval echt mijn passie en gevoel kwijt. Vind het heerlijk om me in de onderwerpen die ik fotografeer te verliezen. Om meer mensen hiermee te kunnen bereiken wil ik dit jaar ook af en toe meedoen aan (internationale) exposities en fotowedstrijden. Een paar weken geleden las ik in het magazine van natuurfotografie over de  ‘Fine Art Photography Awards’. 

Deep sensitivity 

Dit is wat de organisatie op hun website over de wedstrijd schrijft: “Art is born out of passion. Fine Art photography is a perfect instrument, which allows a person to communicate with the world and share their vision. It results from the author’s deep sensitivity, a need to express feelings through image, a unique view of the surrounding reality. It can be spontaneous, but it can also be a conscious and deliberate manifesto. FAPA is searching for photos born out of passion – your passion.” Dit vind ik zo mooi en passend omschreven, het klopt precies met hoe ik het ervaar, dat ik heb besloten om aan deze wedstrijd deel te nemen. Geen idee hoe ver ik ga komen, dat vind ik ook altijd wel een beetje spannend. Maar wie niet waagt…

Professionele fotograaf

Deze internationale wedstrijd is open voor iedereen, voor amateurs en professionals. Vrijdag had ik het er met fotocoach Bart Siebelink over aan welke categorie ik dan het beste deel kan nemen. Op de website van FAPA staat dat je jezelf professional kan noemen als de helft van je inkomen uit fotografie komt. Maar, ik doe er net als voor zoveel andere fotografen geldt nog zoveel andere activiteiten naast, omdat het moeilijk is om 100% van je fotograferen te kunnen leven dat ik niet aan die 50% kom. Hoewel al mijn werk en inkomen wel gerelateerd is aan (natuur)fotografie. Geweldig vind ik dat ik dat bereikt heb. Bart en ik hebben vrijdag verder nog gekeken of er veel verschil in kwaliteit zit tussen de amateurs en professionals die aan de wedstrijd hebben deelgenomen. De conclusie was: nee. Dus, als mijn kans bij beide niveaus net zo groot is, kan ik mezelf ook wel meteen als professional onderscheiden! En wie weet kan ik in de toekomst wel van mijn (foto)kunst leven. Ik blijf mezelf in ieder geval steeds weer verder ontwikkelen en op dit moment komen er mooie dingen op mijn pad.


Selectie fotoserie

Afgelopen weekend hebben een aantal vrienden/fotografen me geholpen met de selectie. Zij hebben uit mijn fotoproject ‘Stardust’ hun persoonlijke top 5 geselecteerd. Iedereen heeft duidelijk zijn/haar eigen voorkeuren, maar er zat uiteindelijk ook overlap in hun favorieten. Op basis van ieders input heb ik mijn top 5 geselecteerd en mijn serie ingezonden in de categorie abstract. Een serie ziet de organisatie als een selectie van twee tot vijf beelden, die een gemeenschappelijk thema en een titel delen. Dat is absoluut het geval met mijn huidige fotoproject en ik ben blij met de selectie. Vind het een mooie samenhang tussen vormen en kleuren, en het vertelt ook het verhaal. Een van de ingezonden beelden vind je bovenaan mijn blog. Deze foto heeft het een tijdje geleden ook best goed gedaan op social media. Ik ben in ieder geval erg benieuwd hoe ver ik in deze wedstrijd kom. Ik vond het sowieso leuk om zo kritisch mijn beelden te bekijken en ook dat anderen hebben meegekeken. Fascinerend hoe iedereen zijn/haar eigen verhaal bij mijn foto’s heeft.

Fotograaf Alexine Tinne

Dit is het voor nu, deze week een korte blog. Het is namelijk een behoorlijk drukke werkweek, maar ook met een aantal deadlines (zoals FAPA) en komend weekend gaan we lekker naar Den Haag. Onder andere naar een expositie van fotograaf Alexine Tinne. Daarover vast volgende week meer. Tot zondag! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.