#016. Fotoproject: Cyclus van het Leven

Gepubliceerd op 6 maart 2022 om 11:11

DE CYCLUS VAN HET LEVEN - PAOLO COELHO 

Deze week een korte terugblik en deel ik ook mijn allereerste fotoserie met je. Deze serie van zes foto's is geïnspireerd op een gedicht van Paolo Coelho en staat aan de basis van mijn huidige fotografie. Ik heb deze fotoserie tijdens het traject 'fotografie eigen stijl' bij het CKE (Centrum voor de Kunsten Eindhoven) gemaakt.

Betoverend Aladdin

Het was weer een prima week waarin ik vrij veel heb gewerkt. Afgelopen zondag ben ik met mijn jeugdvriendin naar Aladdin de Musical in Scheveningen geweest. Het zonnetje scheen heerlijk (net als deze hele week), echt genieten. De musical was super, mooie zang en betoverende decors. Vooral de scene in de sterrenhemel vond ik schitterend, niet zo gek natuurlijk met mijn huidige fotoproject 'Stardust'. Ik heb net mijn fotoboek besteld! Over twee weken is de laatste en afsluitende bijeenkomst van het fotografisch topjaar. Ik heb nog een product in gedachten om te gaan maken. Eens kijken of dat vandaag nog gaat lukken. Ben ook heel nieuwsgierig naar het eindresultaat van de andere fotografisch topjaargenoten. Nieuwsgierig zijn heeft vaak een negatieve bijsmaak, maar als je naar creativiteit kijkt is het juist erg belangrijk.

Brainstorm over creativiteit

Deze week heb ik met een collega gebrainstormd over tips die we kunnen geven om je creativiteit te stimuleren. Tips om je nieuwsgierigheid te prikkelen kwamen ook aan bod. Vind dit echt super om te doen. Lijkt me geweldig om in mijn werk/opdrachten meer met creativiteit te kunnen gaan doen. Weet nog niet precies hoe en wat, maar dat komt wel. Ik vond het bij de brainstorm ook erg leuk om te zien dat we bepaalde dingen echt anders aanpakken. 1 + 1 is zo echt 3! We zijn samen gaan zitten als voorbereiding op de cursus Art Based Learning die mijn collega over drie weken geeft. Kijk hier echt naar uit. De cursus komt op een perfect moment. Net na de afronding van het fotografisch topjaar. We gaan tijdens deze cursus ook een fotoprojectplan bedenken. Ik vind het heerlijk om projectmatig te werken en ben benieuwd welk nieuw project er nu gaat ontstaan. Voor dit project hebben we vijf maanden de tijd. Wordt vervolgd :-).

Cyclus van het leven

In 2017 heb ik de cursus fotografie eigen stijl bij het CKE gevolgd. Ik heb hier al eens eerder wat over gedeeld. Ik werd toen geraakt door onderstaand gedicht. Deze serie was het begin van meer abstracte beelden en een meer poëtische manier van fotograferen. Dit ben ik steeds verder gaan verfijnen en mijn techniek gaan perfectioneren. Nu heb ik in een jaar tijd een fotoboek van 38 foto's gemaakt, dus ook daarin heb ik me wel verder ontwikkeld.

Voelt een blad, als het van de boom valt in de winter, zich verslagen door de kou?
De boom zegt tegen het blad: ‘Dat is de cyclus van het leven. 
Je denkt misschien dat je gaat sterven, maar je leeft in mij.
Het is aan jou te danken dat ik leef, want ik kan ademen.
Het is ook dankzij jou dat ik liefde heb gevoeld,
want ik was in staat om schaduw te geven aan de vermoeide reiziger.
Jouw leven is in mijn leven, wij zijn één geheel'.

Deze keer een vrij korte blog. Ben vooral volop bezig geweest met werken en dingen afronden. Tot volgende week weer!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.